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Le frittelle di mela sono irresistibili e perfette per questi giorni di Carnevale! Molto semplici purtroppo non leggerissime… ecco l’occorrente:
2 mele
80 gr. zucchero
2 uova
150 gr. farina
200 ml latte
1 limone
un pizzico di sale
una bustina di vanillina
olio di semi per friggere
Apple fritters are yummy and perfect in these festive days! They are really simple to make but unfortunately not very light… this is what you need:
2 apples
80 gr. sugar
2 eggs
150 gr. all-purpose flour
200 ml milk
1 lemon
salt
1 teaspoon vanilla extract
seed oil for frying
Sbattere i tuorli con lo zucchero, aggiungere il latte, la vanillina, il sale e la farina setacciata. Quando il composto sarà liscio e omogeneo coprirlo e farlo riposare per mezz’ora.
Whisk together the eggs yolks, milk, vanilla extract, salt and flour. When they will be well combined let it rest for 30 minutes.
Montare gli albumi con un cucchiaio di zucchero e aggiungerlo alla pastella.
Whisk the eggs white with a spoon of sugar and add it to the the other mixture.
Pelare e tagliare le mele a rondelle alte un dito circa. Aggiungere succo di limone per non farle annerire. Asciugarle con della carta assorbente, cospargele di zucchero e immergerle nella pastella.
Peel and slice apples into 1/2 cm thick rings. Add some lemon juice avoiding they turn black. Dry them with some blotting paper and sprinkle them with sugar. Now dip them into the mixture.
E’ ora di friggere! Basteranno pochi minuti per parte.
It’s time to fry! It will takes just few minutes each side.
Dopo averle asciugate con altra carta assorbente ora manca solo lo zucchero a velo e se vi piace un po’ di cannella! Se vi avanza della pastella potete fare frittelle di sola pasta, o magari aggiungere delle uvette, buonissime!
Dry them with blotting paper and now you have just to add some powdered sugar and if you like some cinnamon! If you have some mixture exceeded you can made some fritters using just the batter, you can also add some raisin… they will be great!
Enjoy!