Melanzane alla sarda. Facili e gustose! Ecco gli ingredienti:
Melanzane
Pomodori
Aglio
Erbe aromatiche

Eggplants in Sardinian way. Easy and very tasty! Here what you need:
Eggplants
Tomatoes
Garlic
Pot-herbs

4.1

Tagliare le melanzane, inciderle con il coltello. Salarle con sale grosso e lasciarle riposare per circa mezz’ora. Nel frattempo tagliare a dadini i pomodori e condirli con olio, sale, pepe, aglio e erbe aromatiche sminuzzate. Meglio usare una lama di ceramica in modo da non far annerire il basilico.

Slice eggplants and make on them some light cuts, and season with salt and wait about 30 minutes. In the meanwhile cut  tomatoes into little pieces and season with salt, pepper, garlic and pot-herbs. It is better cut the basil with a ceramic knife, it will no blacken.

1.2

8

Risciacquare le melanzane dal sale e asciugarle. Disporle in una teglia mettendo su ognuna un pò di pomodori conditi. Proseguire a strati.

Rinse off salt from eggplant slice and dry them. Place eggplant slice in a baking pan and put on top season tomatoes. Repeat the layering again.

7.2

9

Cuocere in forno preriscaldato a 200° per circa 40 minuti.

Bake it at 200° about 40 minutes. 

12

10

E ora buon appetito!

And now enjoy your Sardinian eggplants!