Una delle mie ultime scoperte: lo zenzero! E’ stato subito amore! L’ho provato in un buonissimo frullato preso a Reykjavik… ma questo merita un post apposito!
One of my last discovery: ginger! It was love at first sight! I tried in a delicious smoothie in Reykjavik… but this deserves a dedicated post!
Lo zenzero è una pianta originaria dell’Estremo Oriente, di cui si utilizzano le radici. E’ una pianta anche molto bella e decorativa. Facile farla crescere anche in casa. Basta piantare una radice e aspettare che germogli.
Ginger is a plant originating in the Far East. The parts used in cooking are roots. The ginger plant is also a beautiful plant, very ornamental. It’s very easy grow ginger roots indoor. You have just to plant a root and wait until it will bud.
La cosa più interessante dello zenzero sono le sue portentose proprietà medicinali. E’ aromatizzante, digestivo, contrasta la nausea e le sindromi influenzali e molto altro. Ha anche un effetto termogenico, cioè fa produrre calore (e bruciare calorie!) e questa credo sia la motivazione per cui è molto diffuso nei paesi nordici (biscotti allo zenzero natalizi!).
The most interesting things of ginger are its healing properties. It is a very good spice, it is well known as a remedy for travel sickness, nausea, indigestion and is used for cold, flu and much more. It’s also thermogenic: means that it produces enough heat within the body to burn down fat deposits. I think that this thermogenic property is the explanation to its spread in the North (Christmas ginger biscuits!).
Come usarlo? Facilissimo. Si può usare come spezia oppure fresco per un ottimo frullato di mela (proprietà antiossidanti) oppure anche per una tisana: limone, zenzero e miele! Buonissimo!
How can you use it? Super easy. You can use it as spice or fresh to making a very good apple (antioxidants properties) smoothie or an infusion: lemon, ginger and honey! Super good!
Happy week-end!