Una delle mie ultime scoperte: lo zenzero! E’ stato subito amore! L’ho provato in un buonissimo frullato preso a Reykjavik… ma questo merita un post apposito!

One of my last discovery: ginger! It was love at first sight! I tried in a delicious smoothie in Reykjavik… but this deserves a dedicated post!

2

Lo zenzero è una pianta originaria dell’Estremo Oriente, di cui si utilizzano le radici. E’ una pianta anche molto bella e decorativa. Facile farla crescere anche in casa. Basta piantare una radice e aspettare che germogli.

Ginger is a plant originating in the Far East. The parts used in cooking are roots. The ginger plant is also a beautiful plant, very ornamental. It’s very easy grow ginger roots indoor. You have just to plant a root and wait until it will bud.

3

La cosa più interessante dello zenzero sono le sue portentose proprietà medicinali. E’ aromatizzante, digestivo, contrasta la nausea e le sindromi influenzali e molto altro. Ha anche un effetto termogenico, cioè fa produrre calore (e bruciare calorie!) e questa credo sia la motivazione per cui è molto diffuso nei paesi nordici (biscotti allo zenzero natalizi!).

The most interesting things of ginger are its healing properties. It is a very good spice, it is well known as a remedy for travel sickness, nausea, indigestion and is used for cold,  flu and much more. It’s also thermogenic: means that it produces enough heat within the body to burn down fat deposits. I think that this thermogenic property is the explanation to its spread in the North (Christmas ginger biscuits!).

4

Come usarlo? Facilissimo. Si può usare come spezia oppure fresco per un ottimo frullato di mela (proprietà antiossidanti) oppure anche per una tisana: limone, zenzero e miele! Buonissimo!

How can you use it? Super easy. You can use it as spice or fresh to making a very good apple (antioxidants properties) smoothie or an infusion: lemon, ginger and honey! Super good!

5

 

Happy week-end!