Ed occoci qui, dopo una domenica che ci ha dato un anticipo di quello che ci aspetta: l’autunno! Ma noi coraggiosi abbiamo deciso di non arrenderci e ripensare all’estate con un bel gelato home made!

And here we are, after a summer that reveal us in advance what is about to coming: the Autumn! But we are brave and we decided not to give up and we honored Summer with a good homemade ice-cream!

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Cosa vi serve: la gelatiera, 250 ml latte, 250 ml panna, 100 gr zucchero a velo e una bustina di vanillina.

What you need: ice-cream freezer, 250 ml milk, 250 ml cream, 100 gr superfine sugar and one sachet of vanilla paste.

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E ora è molto semplice: basta unire tutti gli ingredienti nella gelatiera. Il resto del lavoro lo farà da sé.

And now it’s very easy: you have just to put all the ingredients in the ice-cream freezer. 

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E dopo 40 minuti circa ci potremo gustare un ottimo gelato fatto in casa!

The ice-cream freezer will do all the work and after about 40 minutes we will enjoy a great ice-cream homemade!

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E adesso gustiamolo come più ci piace! Io ho messo a strati gelato e semi di girasole, orzo soffiato, un bel cucchiaio di crema al cioccolato fondente e qualche mandorla!

And now enjoy the ice-cream as we wish! I put ice-cream in layer with sunflower seeds, puffed barley, a teaspoon of dark-chocolate cream and some almonds!

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Enjoy your ice-cream dreaming next Summer!